luni, 27 aprilie 2015

Argument

,,Doar iubitorul de cunoaștere se duce printre zei” (Socrate)
Valența oferă informații în legătură cu modul de combinare a elementelor pentru a forma diverse substanțe, ne ajută să înțelegem de ce unele combinații chimice sunt stabile, iar altele nu.
        Conform DEX, definițiile valenței sunt:
·        Mărime care indică capacitatea de combinare a elementelor şi a radicalilor şi care reprezintă numărul atomilor de hidrogen (sau de echivalenţi ai acestuia) cu care se poate combina atomul elementului sau radicalul respectiv.
·        Liniuţă de valenţă, semn grafic care marchează în formulele chimice legătura dintre atomii moleculelor.
·        Forţă de legătură între doi atomi ai unei molecule.
·        Fig. Însuşire, posibilitate (de dezvoltare).

      De ce ,,Valențele Chimiei” ? 
  •  Încă din antichitate apăreau activități la baza cărora se afla chimia, cum ar fi: prelucrarea  metalelor, a sticlei, a obiectelor din ceramică, etc.
  • În prezent întreaga omenire se bucură de ajutorul chimiei pentru asigurarea materialelor pentru producerea îmbrăcămintei, coloranților, detergenților, materialelor de construcție.
  • Împreună cu fizica și matematica contribuie la producerea a noi materiale de construcție de mașini, avioane, rachete, calculatoare, telefoane mobile.
  • Alături de biologie și farmacologie obține noi medicamente prin sinteză sau din surse naturale care să trateze cele mai grave boli cu care se confruntă omenirea.
  • Oamenii de știință aprobă existența de ,,chimie între două persoane”, adică stabilirea unei conexiuni ce construiește sentimentul de dragoste și afecțiune dintre două persoane.
  • Starea fizică și emoțională pozitivă este alimentată de lucrurile pe care doi oameni descoperă că le au în comun, sau uneori contrariile se atrag, o persoană fiind disponibilă să ofere dragoste, iubire, iar alta să primească.